It's time for Vunk

24.11.13

It's time for Vunk...την punk της Versace. Είναι η σύγχρονη εκδοχή της Donatella Versace για το punk, η οποία έλκει τα επαναστατημένα θέματα του παρελθόντος υπό την αίγλη του label της Versace.





Ο ορισμός του punk: "Ένα στυλ ή μια κίνηση, που χαρακτηρίζεται από την υιοθέτηση επιθετικών, αντισυμβατικών και συχνά παράξενων και συγκλονιστικών ρούχων, χτενισμάτων, μακιγιάζ κτλ και την περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων συμπεριφοράς, που συνήθως συνδέονται με punk rock μουσικούς και οπαδούς." 
Η punk στη μόδα είχε εμπορευματοποιηθεί εξαιρετικά σε διάφορες χρονικές στιγμές και πολλοί καταξιωμένοι σχεδιαστές, όπως Vivienne Westwood και Jean Paul Gaultier, έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία της punk στις δημιουργίες τους. Τα punk ρούχα αρχικά ήταν χειροποίητα και στη δεκαετία του 1980 έγιναν μαζικής παραγωγής και πωλούνταν σε δισκοπωλεία και μικρά μαγαζάκια. 

Σήμερα, το 2013 εμφανίζεται στο προσκήνιο η Vunk. Ο όρος προέρχεται από τα αρχικά της Versace και της punk (<Versace+punk= Vunk) και αναφέρεται στην ανάμειξη punk στοιχείων, όπως το μαύρο, βινίλ, τρουκ, σκισμένα t-shirts με πολυτελή και θηλυκά στοιχεία, όπως γούνα, διαφάνειες, heels, sexy σκισίματα. 



Η πιο εμφανής διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές μορφές είναι ότι η ενώ punk εγκρίθηκε από το προλεταριάτο της εποχής ως εξέγερση του κατεστημένου, η vunk, που υποστηρίζεται από την Versace Luxe υπάρχει μόνο στην παρακμιακή της μορφή. Η Donatella έχει επενδύσει σε πολυτελή υφές, όπως το καλό μετάξι και κασμίρι και σε αρκετή δόση σεξαπίλ.



Χρωματικοί τόνοι
Το μαύρο και το κόκκινο κυριαρχούν, τα οποία είναι συνδυασμένα με το γκοθικισμό, φετιχισμό και τον κίνδυνο. Βλέπουμε τα δύο αυτά χρώματα στην πασαρέλα της Versace με περιστασιακές εκρήξεις κίτρινου, άσπρου και βαθύ μωβ.




Στυλ...σε τομή
Ενώ οι punks μπορεί να το έχουν περικόψει, η vunks το κόβει σαγηνευτικά, με εκτεθειμένα κοψίματα στα πλάγια και δεσίματα πίσω στο λαιμό. Γεωμετρικές τομές τοποθετήθηκαν σε ωμοπλάτες ενώ φορέματα κομμένα κοντά στο σώμα έπαιζαν με κορσέδες και πτυχώσεις.



Μαλλιά
Η vunk είναι σοφιστικέ στον καλλωπισμό της. Ο hairstylist, Paolo Guido, παρουσίασε αυστηρά λεία προς τα πίσω τα μαλλιά, που αν και ανδρόγυνο ήταν αρκετά κομψό. Το μακιγιάζ ήταν χλωμό με σκούρα μάτια.



Αξεσουάρ
Η punk και η vunk ενώνονται σ' αυτό το σημείο. Τρουκς και καρφιά κυριαρχούν σε ζώνες, μπότες και κολιέ. Τα μοντέλα φορούσαν τεράστια μεταλλικά λουριά, περιδέραια και κολιέ.






xoxo,
Anzel

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe