Italian Chic & FW 2014 Milan

4.10.14

Στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, είδαμε τις Ιταλίδες fashionistas ντυμένες σε κλασικές γραμμές με έντονα μοτίβα, έντονα χρώματα και αξιοσημείωτα αξεσουάρ. Όταν μιλάμε για τις Ιταλίδες, μας έρχονται στο μυαλό οι λέξεις φινέτσα, θηλυκότητα. Italian chic για τις Ιταλίδες σημαίνει κομψότητα, θηλυκότητα, λίγο ίντριγκα και μυστήριο. Όλα έχουν να κάνουν με την σιλουέτα.
Το να είσαι στυλάτη, για τις Ιταλίδες δεν έχει να κάνει με κάποια ειδική περίσταση, ούτε πρόκειται για το πόσα λεφτά έχεις ξοδέψει για να το πετύχεις. Το να είσαι στυλάτη έχει να κάνει με το να βρεις τον πιο εύκολο τρόπο για σένα, ώστε να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι καλά, κατά την διάρκεια της μέρας. Για τις Ιταλίδες, μικρή σημασία έχει είτε βγεις μια βόλτα, είτε κάνεις μια επίσημη εμφάνιση, το σημαντικό είναι  να είσαι ο εαυτός σου και να αισθάνεσαι άνετα και με αυτοπεποίθηση.


Πως να μοιάζεις με στυλάτη Ιταλίδα: Καθόρισε την φιγούρα σου.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να καθορίσεις την μορφή του σώματός σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την δημιουργία του ιταλικού look σου. Ξέροντας τα δυνατά σου σημεία, σε βοηθάει να δεις που θα επικεντρωθείς φορώντας ό,τι σου"κάθεται" καλά και ακολουθεί την σιλουέτα σου.

Πως να ντυθείς με στυλ Ιταλίδας: Εσώρουχα.

Το δεύτερο σημαντικό είναι τα εσώρουχα, τα οποία στηρίζουν και αναδεικνύουν το σώμα σου. Οι Ιταλίδες τα θεωρούν κλειδί για την εμφάνισή τους, καθώς βγάζουν προς τα έξω την θηλυκότητα τους. Με τα κατάλληλα εσώρουχα τονίζουν τα δυνατά τους σημεία και κρύβουν τις ατέλειές τους.

Italian chic: Must-haves.

Jeans: Ένα τζιν σε 3 βασικά χρώματα, μαύρο, γκρι και μπλε είναι απαραίτητο. Πρέπει να έχει κολακευτικό κόψιμο, για να ενισχύσει το σχήμα της σιλουέτας σου.



Tanks tops & t-shirts:  Είναι ιδανικά για να καλύψουν ή ...να αποκαλύψουν. Σε στενή ή φαρδιά γραμμή, συνήθως σε λίγο πιο rock-and-roll στυλ. Ένα τέτοιο μπλουζάκι σε άσπρο χρώμα είναι απαραίτητο.

Leggings: Ένα μαύρο κολάν -ψηλόμεσο- κολακεύει την γραμμή του σώματός σου.

Skirts: Οι φούστες είναι ιδανικές αν θέλεις να πετύχεις το italian chic. Ειδικότερα, μια pencil φούστα ανάλογα με το σώμα και το ύψος σου.

Little minidress: Πάντα να σιγουρεύεις ότι το φόρεμα ταιριάζει με το σωματότυπό σου. Απαραίτητα είναι το μικρό μαύρο φόρεμα και κάτι πιο φωτεινό, όπως ένα αέρινο φλοράλ.

Jackets, Blazers, Vests: Το δερμάτινο jacket μπορείς να το ρίξεις πάνω σου και να γίνεις λίγο πιο rock-n-roll. Για να προσθέσεις κομψότητα στο στυλ σου, φόρεσε ένα blazer με το κατάλληλο κόψιμο και μήκος, που θα αναδείξουν την σιλουέτα σου.
 

Accessories: Τα αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το italian chic είναι χωρίς αμφιβολία τα μεγάλα φουλάρια και κασκόλ. Είτε τυλιγμένα γύρω από τον λαιμό, είτε ελεύθερα να πέφτουν πάνω σου. Άλλα αξεσουάρ είναι οι λεπτές ζώνες, οι messenger bags και από ένα ζευγάρι καλά flat παπούτσια, ψηλά παπούτσια και μπότες. Επίσης, μακρυά κολιέ και μεγάλα δαχτυλίδια.


FW2014 Milan: Street Style

Μερικές από τις εμφανίσεις των fashionistas στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο.











xoxo,
Anzel

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe