Less Is More- Μινιμαλισμός

12.6.13

Όταν η οικονομική κρίση χτύπησε, η μόδα είπε αντίο στα φρου φρου και τα τις έντονες γραμμές. Τη θέση τους πήραν οι λιτές και αυστηρές γραμμές, οι μονοχρωμίες στα υφάσματα και τα αξεσουάρ. Εδώ και 3 χρόνια η τάση του μινιμαλισμού έχει την τιμητική της στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας.



Η τάση έκανε την δυναμική εμφάνιση της στην κολεξιόν Φθινοπώρου/Χειμώνα 2008 με την Prada να λανσάρει τα μαύρα δαντελωτά φορέματα που φτάνουν μέχρι το λαιμό, τον Yves Saint Laurent με το ανδρόγυνο στυλ. O Marc Jacobs κάνει την εμφάνισή του ένα νέο όραμα στο πολυτελές σήμα της Louis Vitton: τα ουδέτερα και παστέλ κομμάτια- μάλλον για να το απομακρύνει από το συνήθη καρτουνίστικο που υπάρχει στις συλλογές του.
Ξεχνώντας τις παλιές συνήθειες των καλλιτεχνών, δημιουργείται ο νέος μινιμαλισμός, που ήταν ένα κίνημα αποσταγμένο από όλη την φύση της σκοπιμότητας και των ''must have'' χαρακτήρα της προηγούμενης αισθητικής σε κάτι πιο εύπεπτο για μια ταραγμένη οικονομία. ΄Ήταν πειστική, αυτή η τάση, για την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας και έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές και απλές λύσεις: ήταν η εποχή της αναγέννησης του μινιμαλισμού.


Η τάση του μινιμαλισμού προσδίδει κομψότητα στο στυλ μας. Οι αυστηρές γραμμές του δίνουν ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό αποτέλεσμα στην εμφάνισή μας. 
Την τάση αυτή, την υιοθετούν γυναίκες με αυτοπεποίθηση , που ξέρουν ποιες είναι και δε θέλουν να αποδείξουν κάτι μέσα από τις θορυβώδεις γραμμές και το υπερβολικό look. Οι λιτές αυτές γραμμές τονίζουν μια τέλεια σιλουέτα ή τα χαρακτηριστικά ενός όμορφου προσώπου.






Για να πετύχετε μια τέτοια εμφάνιση προτιμήστε φορέσετε το τζιν σας με ένα λευκό πουκάμισο και λευκές γόβες, οι οποίες είναι τάση αυτήν την εποχή. Για ένα πιο αποκαλυπτικό look φορέστε το με ένα διάφανο μαύρο πουκάμισο και μαύρες γόβες.

Επίσης, τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι τάση. Επέλεξε να τα φορέσεις με μεταλλικές γόβες και αυστηρά σακάκια.





TIPS

  • Επέλεξε γήινους τόνους για την χρωματική παλέτα των κομματιών που θα συνδυάσεις, καθώς και όχι περισσότερα από 2-3 χρώματα.
  • Από την άλλη, τα χρώματα είναι chic. Ένα έντονο χρώμα είναι ετερόφωτο π.χ. κόκκινο, κρατήστε το μακρυά από έντονα μακιγιάζ και χτενίσματα και συνδυάστε το με απλά αξεσουάρ σε γήινους τόνους. 
  • Το λιτό αυτό ντύσιμο θέλει καλή ποιότητα υφασμάτων.
  • Ο μινιμαλισμός στα ρούχα δεν σημαίνει συντηρητισμός. Περιλαμβάνει και εντυπωσιακά κομμάτια όπως φορέματα με έντονα σκισίματα και ντεκολτέ, ανοιχτές πλάτες, ακάλυπτους ώμους.


    xoxo, 
    Anzel

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe